Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978.
Οικογενειακή Κατάσταση:Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη, υπάλληλο του Δήμου Ευόσμου και έχει μία κόρη και έναν γιο.
Σπουδές:Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού (1981-1988) , του Εργοστασιακού Σωματείου της επιχείρησης ενδυμάτων TOPS Α.Ε.(1985-1992) ,στο Δ.Σ. του ΕΚΘ και στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ (1996-1999). Αναπληρώτρια γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2002 έως και σήμερα και αναπληρώτρια πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Βόρειας Ελλάδας. Μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.